Det är ingen tillfällighet att Värnamo i Småland är centerkommun. Kanske en av de mest småföretagartäta bygderna i vårt avlånga land med en stark centertradition som sträcker sig många år bakåt.

”Går företagen bra går kommunen bra” säger kommunalrådet Maria Leifland (c)  till PJ Anders Linder på svenskans ledarsida. Det är en attityd som fler kommunalråd skulle behöva ha. En företagsam kultur i kommunen är också bra för integrationen, faktiskt bäst i landet. En stor andel utrikesfödda är en av konkurensfördelarna för kommunen. När jag pratade med Maria Leifland för ett tag sedan beskrev hon klockrent hur en svensk-bosnisk företagare hade grejat samarbete med sitt tidigare hemland.

”Vi bestämde oss för att inte sticka huvudet i sanden utan dra nytta av globaliseringen” berättar Maria Leifland. Helt rätt sätt att ta sig an globaliseringens utamaningar.  Läs hela PJs text här. För övrigt är Värnamo hemkommun inte bara till PJ Anders Linder utan också till centerpartiets riksdagsledamot Annie Johansson.

Annons