I valet 2006 skrev Sydsvenskan en artikel om kändisar ger sitt stöd till olika kandidater. Själv tycker jag att fenomenet känns nästan lika främmande för en svensk valrörelse nu som då. Men vi får väl se. Det är i vart fall hyfsat många kända personer som ”kommer ut” som centerpartister när vi är ute på olika möten.

Apropå hur politik växer ihop med andra områden annonserade Hillary Clinton för någon timme sedan resultatet av sin kampanjsångstävling (som Frank skrivit om tidigare). Vinnaren blev You and I med Celine Dion. Kolla gärna in den något udda Soparanos-videon med paret Clinton som ligger på huvudsidan med anledning av tävlingen.

Ett annat udda inslag i den amerikanska valrörelsen är helt klart låten ”I  got a crusch…on Obama” med Obama Girl som uppmärksammats och diskuterats av alla de stora medierna i USA de senaste dagarna. Möjligen skulle en sådan icke-partipolitisk låt kunna få genomslag även i en svensk valrörelse (även om just den här är gjord som reklam för en sajt och kanske inte helt politiskt korrekt för en svensk valrörelse). Det svänger ju om låten i alla fall.

Annonser