Flera hundra företagare från Dalarna och Gävleborg hade samlats i Sälen för att i Svenskt Näringslivs regi få lite inspiration. Jag fick möjligheten att adressera dem allihopa under temat Sverige i Världen – vad gör vi för företagen. Och vilken underbar respons jag fick.

 När det haglar in undersökningar från olika företagarorganisationer som visar på att företagarna har så dåligt förtroende för vad regeringen gör, så känns det skönt att ha alla dessa möten med företagare i ryggen. De tycker framför allt att det har blivit lite lättare att andas som företagare. De förstår att det tar tid med vissa saker. Gruppfniss utbryter alltid när jag förklarar att den här regeringen använder sig av utredningar för att få något gjort – precis som företag själva jobbar med analys innan de genomför ett förvärv eller nyetablering. Den förra regeringen använde sig av utredningar för att begrava förslag som de tyckte var jobbigt.

Ett återkommande tema för företagare i mindre städer och orter i Sverige är osund konkurrens. Många, många vill komma fram och berätta sin historia om underprissättning, mystiska skallkrav i upphandlingen och verksamhet som gör det omöjligt för små företag att konkurrera med kommuner. Vi jobbar allt vi kan för att denna DS ska komma ut så fort som möjligt. Hav förtröstan.

Annonser