Igår kväll diskuterades centerpartiets förnyelse i SVT Argument. Vår partisekreterare Anders Flanking och riksdagsledamot Annie Johansson förklarade och berättade om den utveckling vi gör av både parti och politik.

Jag hade redan innan programmet en del frågor om trovärdigheten i upplägget, som egentligen bygger på att socialdemokrater i västerbotten är flitiga insändarskribenter om centerpartiets väl och ve (nästan uteslutande ve).

Nåväl, vi missar inga tillfällen att berätta om vår förnyelseprocess även i hårdviklade sammanhang.  

Väl i programmet användes dock insändarna som huvudingång och bevis för ”många kritiska röster mot centerpartiets förändring”. Det framgick dock inte att det framförallt är socialdemokrater och fackliga ombudsmän som är undertecknare.

Efter programmet erbjuds tittarna extramaterial på SVT play – en statsvetare som analyserar centerpartiets utveckling. Ett trevligt grepp av SVT. Problemet är dock SVTs val av statsvetare och att inte har en riktigt ärlig etikett. Magnus Blomgren, Umeå Universitet.   

En enkel sökning på google ger en del bryderier. Magnus Blomgren var nämligen förbundsordförande för kommunistisk ungdom 1989-1993 och idag förtroendevald för vänsterpartiet i västerbottens landsting.

Jag tycker att hans analys är balanserad och att han har en del poänger. Men trovärdighetsproblemet för SVT är uppenbart.