Efter några veckors jobb med Posten har helgen bland annat kunnat ägnas åt att läsa ifatt. Här kommer tre lästips så här långt.

1. Trendwatching har kommit med en ny spaning. Denna gång om ”Status stories”. Kortfattat är tesen att som en följd av nischmarknaderna bör företag inte bara tänka på att forma en egen övergripande berättelse. Man måste också hjälpa konsumenterna med historier om de produkter och tjänster de köper som de kan berätta vidare. Inget revolutionerande, men onekligen en del nya och roliga exempel.

2. James Carville, Clintons kampanjledare 1992, menar i Financial Times att det är dags att sluta med den politiska hara-kirin. Allt med anledning av att en del människor i kandidaternas kampanjstaber valt eller tvingats att sluta efter en del mindre lyckade uttalanden. ”Politics is a messy business, but campaigning prepares you for governing” är Carvilles åsikt.

3. Cision kom i veckan med sin senaste politikerbarometer, som DN skrev om. Hela materialet finns nu att läsa här. Särskilt noterar jag att Centerpartiet var tredje största parti i medierna under perioden samt meningen  ”Alla de fyra regeringspartierna har en osedvanligt hög andel artiklar där man är huvudaktör, något som tyder på en offensiv hållning”. Trevligt.