Maud har designat ett eget kylskåp. Är du intresserad och vill se det eller kanske lägga ett bud finns det här. Varför göra detta frågar sig en del, var går gränsen för vad ett statsråd kan göra för ett enskilt företag?

 

I detta fall var det Electrolux som erbjöd Maud att designa ett av deras nya kylskåp. De har som ambition att förbättra sin miljö och klimatprofil och låter därför tre kända svenska designa var sitt kylskåp.

 

Maud får varje vecka i snitt runt hundra förfrågningar om att vara med i olika sammanhang. Det är allt från centerkvinnorna i Avestas årsmöte till stora globala konferenser om förnyelsebar energi.

 

Vi väger varje förfrågan noga. Med högst begränsad tid och tre uppdrag som vice statsminister, näringsminister och partiledare är tiden alltid kort. Electrolux fråga var så annorlunda att den slog an.

 

En möjlighet att ge uppmärksamhet åt en ganska undangömd del av energidebatten – att det spelar roll vilka maskiner du har hemma och hur mycket ström de tar.

 

Och klimatfrågan står högt på vår agenda. Både på det stora i samtal med USA:s president men också i det lilla, att slå av stand-by knappen eller byta kylskåp.

 

Men vart går gränsen då? Ja, det korta svaret är att vår bedömning sker vi varje enskild fråga, men frågan är fri för alla.

Annonser