Om man ska försöka sig på en sammanfattning i tre punkter av gårdagens panelsamtal så landar jag i att:

 

  • Politiska bloggar faktiskt gör att fler människor, än de som har en formell plattform, når ut till i första hand andra politiska tyckare och opinionsmedia och i några fall ut till en bredare publik. Det är injektion för demokratin mer än ytterligare partimegafoner.
  • Bloggarna tillför framförallt reflektion och analys. Självständiga bloggare, som inte bryr sig om dagstrafiken, tar upp både långsiktiga och dagsaktuella ämnen på bloggen. Det är vinnande i längden.
  • För att få ännu mer genomslag så behövs fakta och nyheter, något som det är tunnsått med i dagens politiska bloggosfär. Panelen var enig om att FRA-frågan inte hade fått sådant genomslag i debatten om inte bloggare hade plockat fram ny fakta eftersom den vanliga journalistkåren inte brytt sig om att bottna i frågan.

 

Och så ett tips från bloggarna som scannar 100 bloggar om dagen. Ett blogginlägg ska vara max 1.5 scroll, trots att bloggarna själva kunde erkänna att bloggen är så bra eftersom den  har någon redaktör som säger att man måste hålla sig till ett visst antal tecken.

Annonser