Den 10 juli 2008 skrev Socialdemokraterna och Miljöpartiet en debattartikel i Dagens Nyheter där man lovade att inte samarbeta med sverigedemokraterna om de kommer in i riksdagen 2010. Svaret från Alliansens fyra partier var tydligt: det kommer inte vi heller.

Med så klara besked från båda blocken borde frågan vara ur världen. Om det ändå funnits någon som känt sig tveksam borde bara en lätt titt i någon av veckans tidningar gjort att frågetecknen rätats ut. Men icke.

Idag publicerar ”Mona, Maria, Lars och Peter” ett inlägg på www.rodgron.se där man skriver att  ”(d)et står nu helt klart att de (Alliansen) är beredda att göra sig beroende av Sverigedemokraterna”. ´

Man häpnar.

Sommaren 2008 förklarade Ohly att han också fått frågan om att medverka i Socialdemokraternas och Miljöpartiets debattartikel.  ”Men av två anledningar ville jag inte det. Dels vill jag inte att sverigedemokraterna hamnar i centrum i en politisk debatt. Dels finns det bättre sätt att angripa borgerligheten på.”

Det Ohly sa var rätt då, och det är rätt nu. De enda som vinner på vad de röda partierna nu gör – det är Sverigedemokraterna.

Annons