Vice statsminister och näringsminister Maud Olofsson (C) besöker denna vecka USA:s president Barack Obama samt USA:s energiminister Steven Chu i samband med ett toppmöte mellan EU och USA. Ett viktigt fokus för toppmötet är givetvis klimatfrågan.

Med bara en dryg månad kvar till klimatmötet i Köpenhamn behöver trycket öka, inte minst på den amerikanska kongressen, för en global överenskommelse som kan hejda klimatförändringarna. Om du också vill vara med och öka trycket på världens ledare för en klimatöverenskommelse i Köpenhamn, gå in på hemsidan www.2grader.se

En framgång från toppmötet mellan EU och USA är tillsättningen av ett nytt energiråd. Rådet ska fokusera på att utveckla samarbetet kring energipolitiken inom områden som energisäkerhet och stärkt forskningssamarbete. Detta  medför ett förstärkt samarbete som är viktigt för att lösa klimatkrisen och stimulerar eko-effektiva energilösningar hälsar näringsminister Maud Olofsson (C) via ett nyhetsbrev direkt från Washington.

Vid toppmötet mellan EU och USA deltar även statsminister Fredrik Reinfeldt (M), Utrikesminister Carl Bildt (M) samt EU-kommissionens ordförande José Manuel Barosso. Läs gärna mer om toppmötet på svenska ordförandeskapswebben.

Fler som bloggar om toppmötet mellan EU och USA: Carl Bildt – alla dessa dagar

Annons