Den 28 maj 2007 skrevs det första inlägget på bloggen Departementet. Det handlade om centerkommunen Värnamo som konstaterats vara bäst i Sverige på integration.

Tanken med Departementet var, då när vi startade för drygt fyra år sedan, att spegla livet på ett department. Vi ville skriva om vardagen – om resor vi gjorde, möten vi gick på, tidningar vi läste, webbsidor vi besökte och om samtal vi hade med kollegor och väljare. Men tiden blev det också en hel del allmänpolitiska inlägg. Ett skäl var möjligen att vi ganska snabbt kom att inse begränsningarna med en blogg av den här typen.

Sedan starten har det blivit 541 inlägg. Det 542 blir det sista. Den enkla förklaringen är att den stab som en gång började med bloggen i och med regeringsombildningen den 29 september inte längre finns. Men ska man vara ärlig hade bloggen nog slutat existera redan långt tidigare. Eller vad säger egentligen det faktum att det senaste inlägget publicerades den 21 december 2010?

Nåväl – tack alla som läst och kommenterat! Det har varit en nöje. Vi får summera våra erfarenheter kring Departementet någon annan gång någon annanstans.

Vi önskar den nya partiledarstaben all lycka och framgång. Och lite extra kul är det att den allra första politiker som nämndes här i bloggen var Annie Johansson, idag mer känd som Annie Lööf. Cirkeln får därmed betraktas som sluten.

Annons